lørdag den 15. juni 2013

En lille vendbar jakke til barselsgave....

En tidligere kollega er gået på barsel og jeg går lidt og venter på at hun er klar til et lille barselsbesøg :) En lækker lille fyr, han skal da have noget blødt at blive pakket ind i til efteråret.

Jeg syntes de vendbare jakke bliver ved med at være sjove at sy og kombinationerne er uendelige :)

8 kommentarer:

 1. Den er virkelig fin - hvilket mønster har du brugt? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg har brugt et mønster fra Ottobre 4/2012 på en bløde babyjakke og i den større model har jeg blot brugt et mønster på en hættetrøje og ændret lidt på...:)

   Slet
 2. Hvis du keder dig en dag, vil du så ikke skrive et par ord om, hvordan du laver ribben vendbar? Jeg kan ikke begribe det - sidder og bøvler med en foret heldragt, og lige meget hvor meget, jeg tænker, så kan jeg ikke regne vendehul osv. ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså selve kantribben lægger jeg dobbelt ligesom jeg viser her: http://fruflittig.blogspot.dk/2012/02/diy-babyhjelm-i-strkstof.html
   Og ribben ved ærmerne syr jeg oftest som en lang tube med yderstofærmet i den ene side og inderstofærmet i den anden side. Derefter vender jeg dem ind i hinanden og stikker sammensyningerne sammen så ribben ikke ruller....måske lidt svært at forstå...det kan være at jeg skal lave et mere udførligt indlæg med billeder ;-)

   Slet
  2. Ej, hvor er du hurtig til at svare - tak :)

   Jeg har prøvet det, du viser med kantribben - synes bare, at der bliver mange lag stof, når der så skal sættes trykknapper igennem? Men måske er det fordi jakken er lidt anderledes med sømrum, end de heldragter jeg laver.
   Ærmerne fik jeg endt med at lave vendbare - ved ikke helt hvordan, men pillede op en del gange og så var den der pludselig. Det ville være fedt, hvis du gad lægge billeder op :)
   Jeg tror, at noget af det, der driller mig er, at den smalle rib kun skal være i halskanten og kanten ved benene. Så kommer der ender, som pludselig ikke kan foldes nogen steder hen, fordi der ikke er nogen "bagside".

   Nuvel, én ting ad gangen - jeg prøver igen :)

   Slet
  3. Når jeg sætter trykknapper i, så gør jeg altid sådan at jeg stikker/bearbejder takkerne igennem stoffet og når alle er igennem, så sætter jeg den anden del af knappen ovenpå. Så sætter jeg den der dims på og så hamre jeg dem sammen (har ikke en tang). Det fungerer altså fint for mig. Det med alle enderne der fylder....jeg plejer at sætter kanten på med nåle og når jeg således kan se hvordan den skal sidde, så fjerner jeg lidt nåle, så det bliver muligt at sy enderne sammen (ligesom men gør når man sætter en bred ribkant. På den måde bliver enderne skjult når man syr båndet fast. Så plejer jeg at sørge for at der hvor sammensyningen er ikke er der hvor der skal sidde trykknap. Håber det giver mening...

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...